( Nastopajoči )
 

Pepel in kri

Po razpadu skupine Bele vrane leta 1974 je idejni vodja Tadej Hrušovar ustanovil skupino Pepel in kri, ki so jo sestavljali pevci in člani tedaj popularnih vokalnih ali instrumentalnih zasedb. Že takoj na začetku delovanja je skupina dosegla velik uspeh s skladbo Dan ljubezni, s katero je zmagala na Opatijskem festivalu leta 1975 in s tem pridobila pravico zastopanja barv bivše Jugoslavije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Stockholmu, kjer je zasedla 13 mesto. Skupina je sodelovala na vseh najpomembnejših festivalih tedanje skupne države (Opatijski, Zagrebški, Splitski, Beograjski, Sarajevski, Skopski, Prištinski, Slovenska popevka, Festival narečnih popevk...) ter prejela vrsto nagrad strokovnih žirij in publike. Najbolj odmevna je bila zmaga na Splitskem festivalu s skladbo Samo tvoje ime znam ter seveda zmaga na Evrovizijskem festivalu leta 1990 v Zagrebu, kjer je skupina nastopila skupaj z italijanskim izvajalcem Totom Cotugnom. Skupina Pepel in kri je imela vrsto turnej in televizijskih snemanj doma in v tujini ter posnela nepregledno število plošč bodisi samostojno bodisi kot spremljevalna skupina drugih popularnih izvajalcev. Sedaj skupina ponovno bolj aktivno stopa na odre in obuja nostalgične občutke generacije, ki je odraščala skupaj z njo. Po dobrih tridesetih letih delovanja je še vedno toplo sprejeta, ker je glasba, ki jo izvaja, zaradi lepih melodij in kakovostnih besedil brezčasna in všeč tudi mladim.

 

 

Nuša Derenda

Nuša Derenda je pevka, katero je ljubezen do glasbe spremljala celo otroštvo. Sodelovala je v različnih pevskih zborih in med drugim svojega bodočega moža spoznala v glasbeni skupini, kjer je pela glavne vokale. Leta 1998 je zmagala v oddaji Orion s skladbo Vzemi me veter. Leta 1999 je prvič prejela nagrado za najboljšo pevko leta. V naslednjih dveh letih je posnela kar nekaj prečudovitih pesmi, ki so zmagovale na različnih festivalih in osvajale glasbene lestvice. Leta 2001 je na Evrosongu v Kopenhagnu s pesmijo Ne, ni res (Energy) zastopala slovenske barve in osvojila sedmo mesto. Uspehov in nagrad v naslednjih letih kar ni bilo konca; poleg slovenskih je osvajala tudi tuje oboževalce. Letos praznuje Nuša že 20. leto delovanja na slovenski glasbeni sceni.

 

 
 
 

Manca Izmajlova

Izvaja operno in popularno glasbo. Muzikal in igro je študirala v Londonu, operno petje pa v Moskvi. Največji uspeh je doživela z albumom "Slovanska duša", na katerem ob spremljavi Ruskega državnega filmskega simfoničnega orkestra poje priredbe skladb iz slovanskih držav – od klasike in narodnih pesmi do popularnih. Do današnjega dne je Manca Izmajlova nastopala že po vsem svetu, z več kot 1000 koncerti in nastopi. Njena posebnost je, da poje v 25 jezikih. Pravi, da se lahko nauči in za vedno zapomni pesem v kateremkoli jeziku, kar je že velikokrat dokazala - npr. s petjem v finščini, islandščini, madžarščini, svahiliju, arabščini itd. Vse pesmi njenega projekta Slovanska duša poje v originalnih (9) jezikih.

 

 

Alenka Godec

Alenka Godec, slovenska pevka zabavne glasbe. Priznana pop in jazz izvajalka, je na slovensko sceno vstopila davnega leta 1988, s skladbo 'Tvoja'. Legendarna pevka, ki je po poklicu profesorica nemščine, je v svoji glasbeni karieri nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza in mnogimi vrhunskimi solisti. Njeni albumi so med najbolj prodajanimi v Sloveniji, v svojem repertoarju pesmi ima poleg svojih, še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij, filmske glasbe, jazzovskih ritmov ter svetovno znanih pop skladb. Alenka letos praznuje že trideseto obletnico svoje bogate glasbene kariere na slovenski zabavni sceni.

 

 
 
 

Slavko Ivančić

Slovenski pevec, pianist in glasbeni pedagog. Legendarni primorski pevec Slavko Ivančić, ki je med slovenskimi pevci v krogu najboljših. Z veseljem mu prisluhnejo prav vse generacije. Njegov raskavi glas boža ušesa, njegove interpretacije so nepozabne. Ko zdaj, po toliko življenjskih preizkušnjah, zapoje tisto Ko mene več ne bo, se marsikomu še vedno utrne solza. Je tudi umetniški vodja ženske vokalne skupine Žižole. Vrsto let redno obiskuje Slovensko popevko, leta 2011 je s skladbo Danes je dan in po glasovanju gledalcev dosegel tretje mesto. Leta 2014 je s klapo Solinar izdal album SOLINAR in priredili so koncert v dvorani avditorija ob promociji albuma. Istega leta je imel svoj jubilej 60 let in 40 let glasbenega udejstvovanja, priredil je velik koncert v Portoroškem avditoriju, prav tako je nastopal s Faraoni in so imeli decembra 2015 veliki koncert v ljubljanski Hali Tivoli.

 

 

Alenka Gotar

Mag. art. Alenka Gotar je ena najbolj poznanih opernih pevk v Sloveniji, ki je vrh svoje prepoznavnosti dosegla z zastopanjem Slovenije na Izboru za pesem Eurovizije.

Sopranistka, ki je študirala v švicarskem Baslu in magistrirala na eni najboljših glasbenih akademij na svetu Mozarteum v Salzburgu(Avstrija),ima za sabo več desetletno operno kariero, v kateri je pela vse največje operne vloge: Elvira, Vesela vdova, Pamina, Mimi itd.

Po zmagi na Emi 2007 pa je tudi ena izmed najbolj renomiranih slovenskih pop-izvajalcev.

Posnela je album Alenka: portret, nastopala v celi Evropi, Aziji, Ameriki, Kanadi, velik pečat pa je pustila na področju nekdanje Jugoslavije, saj prepeva in prijateljuje z največjimi imeni Balkana: Petar Grašo, Oliver Dragojević, Severina, Daniela, Nina Badrić, Kaliopi idr. Bila je osebna prijateljica in glasbena zaveznica pokojnega Tošeta Proeskega ...

V zadnjem času velike uspehe žanje tudi kot profesorica solopetja,saj se pri njej kalijo najboljši mladi pevci nove generacije: Žiga Lakner, Raiven, Sara Lamprečnik idr, ki pobirajo vse možne nagrade doma in v tujini, ter se redno uvrščajo v finala oddaj kot so Slovenija ima talent in druge.

Zasebno je poročena z znanim narodnozabavnim glasbenikom in hit-makerjem Anžetom Šuštarjem, ter je mamica enemu sinu.

 

 
 
 

Ansambel Anžeta Šuštarja

Ansambel Anžeta Šuštarja, je pustil že kar nekaj pečatov na področju slovenske narodnozabavne glasbe. Njihov valček "Še vedno si tu" je požel velike uspehe ter pritegnil širšo slovensko javnost. Zmagali so kar na 11ih radijskih postajah v Sloveniji. Valček je bil izbran po mnenju strokovnjakov za enega najboljših valčkov preteklega leta.

Za tem je sledila še pesem "Ljubka si" ki je prav tako osvojila srca mnogih poslušalcev, ter se odlično prijela. Tudi na lestvicah. Ne smemo pa pozabiti na uspešnice kot so Všeč mi je, Tiho jočem ... ki so prav tako delo Anžeta Šuštarja in na Youtube-u kraljujejo s skoraj milijon ogledov.

Vse to in še več bomo slišali tudi na čarobnem odru v Volčjem Potoku, kjer vas bodo zabavali vedno nasmejani, polni energije ter izredno simpatični Šuštarji.

 

 

Pevska šola Alenke Gotar

Pevska šola Alenke Gotar je trenutno ena od najboljših pevskih šol v Sloveniji, z največ nagradami, ki deluje že 8 let in v vseh teh letih se je pod budnim vodstvom vodje te šole, Alenke Gotar, mag.art. izpopolnjevalo in razvijalo nekaj najvidnejših predstavnikov današnje pevske scene: Žiga Lakner, Raiven, Tjaša Hrovat, Dejan Zupan, Maruša Kozman, Sara Lamprečnik ...

To je tudi edina šola, katere varovanci pobirajo nagrade na vseh možnih tekmovanjih v vseh glasbenih zvrsteh, od opere do, pop-a, narodnozabavne glasbe, rocka. Izjemno pevsko znanje, ki si ga je Alenka Gotar nabirala na študiju v tujini, v Baslu (Švica), Salzburgu (Avstrija), Rimu (Italija), na Hrvaškem in je sodelovala kot pevka z najvidnejšimi producenti in glasbeniki našega, srednjeevropskega in balkanskega prostora, danes zavzeto podaja naprej svojim rodovom.

Zato ni čudno, da so njeni učenci do zdaj osvojili preko 50 nagrad na najrazličnejših tekmovanjih doma in v tujini, da so si trije pripeli finale oddaj Slovenija ima talent in X factor, trije so prišli do polfinala, Janina Klenovšek je bila finalistka Mini Eme.

Alenka Gotar je edini mentor v Sloveniji, kjer učenci dobijo popolno podporo v glasbenem, pevskem, umetniškem in managerskem smislu.

Zato pa so uspešni.

Njen moto je: "Trdo delat in se zraven dobro zabavat po ugodni ceni!"

 
 

Žiga Lakner

Žiga Lakner je mlad slovenski izvajalec, glasbeni up s posebno barvo glasu, katerega glasba spremlja že vse življenje. Svoj glas je pevsko pričel oblikovati že v mali šoli, kjer je obiskoval pevski zbor, skozi leta pa ga je le še bolj razvil in dodelal. Ima izvrstno barvo in višino glasu ter je eden redkih kontratenoristov. Takšen izjemno visok glas je za moškega precej redek in iskan med glasbeniki, saj se z njim rodi zgolj eden na dva milijona moških. Širni Sloveniji se je Žiga prvič predstavil leta 2013, z nastopom v 3. sezoni šova Slovenija ima talent, kjer se uvrstil med finaliste. Leta 2016 pa je sodeloval tudi v šovu Britain's Got Talent in dosegel izjemen rezultat, saj se je uvrstil v četrti krog tekmovanja.

Nastop na slovenskem šovu talentov je za Žigo pomenil vzpon cvetoče kariere. Pevsko se je pričel izpopolnjevati pri profesorici solo petja, mag. art. Alenki Gotar, s katero uspešno sodelujeta še danes.

 

 

Glasbena šola Modern Music College

Glasbena šola MMC (Modern Music College) je sodobna šola, kjer prisegajo na moderen pristop, idividualno poučujejo različne glasbene zvrsti in vpisujejo v različne glasbene programe. V šoli ti pomagajo uresničiti tvoje sanje. Igrati kitaro, klavir, sythesizer, bobne, naučiti se peti .., vse to in še mnogo več za vse generacije. Tvoji učitelji bodo tisti slovenski glasbeniki, ki so že okusili slast aplavza. Tisti, ki vedo, kako je stati na odru in osvajati srca in ušesa ljubiteljev glasbe. Predvsem pa tisti, ki svoje delo obvladajo bolje kot kdor koli drug.

 

 
 
 

Glasbeni studio Osminka

V glasbenem studiu Osminka se ukvarjajo z vsem, kar je povezano z glasbo, dejavnost pa izvajajo v naslednjih oddelkih: OSMINKA – GLASBENA AGENCIJA, OSMINKA – PRIREDITVE, OSMINKA - AVDIO IN VIDEO PRODUKCIJA, OSMINKA – GLASBENA ŠOLA. V slednji skrbijo za izobraževanje vseh generacij, od najmlajših do najstarejših, na področju glasbe, saj je njihovo vodilo »Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno«. Otroci stari od 3 do 5 let se v okviru glasbene šole lahko vključijo v programe MINI GLASBENE ŠOLE, ki se imenuje CICIBANOVE GLASBENE IGRALNICE, otroci stari od 5 do 7 let pa v program GLASBENE PRIPRAVNICE (petje, igranje na kljunasto flavto in Orffova glasbila, uglašene plastične cevi ali »boomwhakers« itd.). Otroci in odrasli se učijo igranja na klavir in vse elektronske klaviature, kitaro (akustično, električno in bas kitaro), prečno flavto. Najbolj dejaven je oddelek za petje.

Tokrat bodo med drugim nastopili:

 •  
  Aja Koblar Tutič – I'm Outta Love, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
 •  
  Tim Vogelnik – Jedina, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
 •  
  Metod Munda – Heart Of Gold, MF Blejski zlati mikrofon 2017,
 •  
  Larisa Leva – Ne bodi kot drugi, MF Čarobna pahulja 2018.

 

 

 

Oberdixie Band

V skupini Oberdixie Band so združeni vrhunski glasbeniki, ki igrajo posrečeno sintezo glasbe bratov Avsenik in drugih odličnih ustvarjalcev tovrstne glasbe ter modernega jazza. Odlični akademski glasbeniki so uspeli pomešati jazz z domačo vižo, ki požene kri po telesu. Polka v kombinaciji modernega jazza na prste dvigne še tako zahtevnega poslušalca. Pisani ritmi dixieland glasbe segajo v prvo desetletje prejšnjega stoletja. Dixieland glasba je talilni lonec novega in starega. Afriške in kozmopolitansko bele kulture. Dixieland je s svojimi koncertnimi ter plesnimi oblikami osvojil ves svet. Skupina Oberdixie band pa ta svojevrstni stil meša z domačo melodijo, ki prepriča slehernega poslušalca.

 

 

 

Medijski pokrovitelji

Internetni medijski pokrovitelji

Partnerji